top of page

Diş Hassasiyeti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güncelleme tarihi: 26 Eyl 2020

Diş hassasiyeti, dişin daha yumuşak iç kısmı olan "dentin" açığa çıktığında başlayan sıcak soğuk hassasiyetine denir. Hassasiyetin, diş eti çekilmesi ve diş minesi aşınması gibi yaygın sorunların neticesi olarak zaman içinde gelişebilen bir durumdur.



Diş hassasiyetinin belirtileri nelerdir? Hangi durumlarda oluşur?

Sıcak, soğuk, tatlı veya çok asitli yiyecekler veya soğuk havayı içinize çektiğiniz durumlarda dişin hassas bölgeleri uyarılarak dişte kısa süreli rahatsızlığa yol açar.

Diş hassasiyeti şu durumlarda oluşur; Çürük, çatlak veya kırık dişler, kırılmış eski dolgular, hatalı ve sert fırçalama, kötü ağız hijyenine bağlı diş eti iltihabı, diş eti çekilmesi, diş sıkma alışkanlığı sonucu diş hassasiyeti oluşabilir. Yeni yapılan diş tedavileri sonrası da diş hassasiyeti görülebilir, ama bu zamanla geçen bir hassasiyettir.


Diş hassasiyeti için doktora ne zaman başvurulmalıdır?

Dentin aşırı hassasiyeti olduğunda diş hekiminize başvurmalısınız. Hekiminiz, var ise çürük tedavisi ile veya, günlük ağız bakım alışkanlığınızda ve beslenme alışkanlıklarınızda bazı basit değişiklikler yaparak dentinin daha fazla açığa çıkmamasına, hassas dişleriniz için bakıma ve sızının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Diş hassasiyeti önemli sorunların göstergesi olabilir. Dikkate alınmazsa altta yatan sorun ilerleyip daha büyük sorunlara yol açabilir.

10 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör
bottom of page